Halliburton Yahudi-Zionis di Johor, Mahasiswa digesa peka!

Posted: Oktober 27, 2008 in Nasional
Tag:, , , , , , , , ,

Minden Height | ProM USM meminta semua pihak dan pertubuhan Mahasiswa serta rakyat agar menghalusi dan mengambil tindakan progesif dalam isu kelulusan perdagangan oleh Kerajaan Persekutuan, Kementerian Perdagangan ke atas syarikat Yahudi Zionis – Halliburton Manufacturing & Technology (M) Sdn. Bhd. di Johor pada baru-baru ini; di sini.

Jika benar syarikat tersebut (Halliburton) adalah syarikat Yahudi Zionis, mahasiswa dan rakyat diminta peka dan melakukan sesuatu kerana Yahudi Zionis adalah kaum yang tidak pernah menghormati hak asasi manusia. Kita semua maklumi bagaimana kezaliman Yahudi Zionis dan negara haram Israel di Palestin,” tegas Pengerusi ProM USM, Sdr. Adi Syahid Mohd Ali.

Beliau juga menjelaskan bahawa mahasiswa seharusnya merencana ‘sesuatu’ dan menjadi agent of change sebagaimana Demontrasi Kriket Yahudi-Israel pada tahun 1996 demi mengusir keluar Pasukan Kriket Israel dari Kejohanan Kriket Antarabangsa Malaysia suatu ketika dahulu; sekiraya perkara ini sahih.

Beliau juga memaklumkan bahawa Sukarelawannya telah diarahkan untuk menghantar surat peribadi kepada ProM Universiti Teknogi Malaysia (ProM UTM) di Skudai untuk mendapatkan maklumat lanjut berhubung isu ini.

USM juga dijadualkan bertemu dengan ProM Nasional pada Jumaat 31 Oktober ini di ibu negara untuk berbincang isu ini dan sekitar isu PRK Malaysia.

Menurut TKO, syarikat milik David King terlibat dalam pembekalan senjata, perindustrian minyak dalam pencerobohan militeri di negara umat Islam Iraq pada tahun 2003.

Tambahan lagi, syarikat kontroversi tersebut diasaskan oleh dua tokoh Yahudi Zionis – Vida dan Erie P. Halliburton.

Lebih dari itu, anak syarikat Halliburton – Brown and Root Service sebelum ini terlibat dalam (1)Desert Storm Operation, Kuwait 1991; (2)Konflik Balkan 1991 yang melibatkan cleansing ethnic Albania-Islam di Bosnia Herzegovinia melalui proksinya Kellog Brown-Root; (3)terlibat dalam Perang Teluk dan (3)Pencerobohan AS ke atas negara umat Islam Afghanistan dan Iraq.

ProM juga merakamkan perhargaan kepada Ahli Parlimen Jerlun, YB Dato’ Mukhriz Tun Mahathir kerana berani mempersoalkan isu penapakan Yahudi-Zionis di Malaysia ini kepada MPs UMNO/BN berwajib; di Parlimen Malaysia yang mulia baru-baru ini.

Kenyataan ini dibuat melalui panggilan telefon dari Kelantan Darul Naim. -END

Advertisements
Komen-komen
 1. sun zu berkata:

  Saya menyokong penuh saranan Sdr Adi Syahid..
  jika kita menyingkap kembali tabir sejarah umat islam.. ianya jelas menunjukkan bahawa yahudi umat yang xboleh d percayai dan tidak mempunyai hati perut…mereka sanggup melakukan apa saja demi menguasai dunia.. kita sebagai umat islam tak seharusnya memberi kelonggran dan berkerjasama dengan umat haiwan ini… sebarang hubungan diplomatik harus d putuskan… malah apa2 saja yang berkaitan dengan yahudi harus kita pulau… diharap kerajaan Malaysia tidak menjadi agen atau boneka yahudi…

 2. fata berkata:

  Saya mencadangkangkan PRO M USM terutamanya mengambil tindakan drastik berkenaan isu ini… kerana isu ini adalah isu yang berkaitan dgn masa depan negara..bertindaklah segera jgnlah isu ini sekadar di jadikan batu loncatan utk memperolehi popularity.

 3. pro as berkata:

  PRO M ni penyokong mahathir!!!!!

 4. Anak Muda Reform berkata:

  jom turun ke jalan…bangsat puyer pembela bangsa, mane UMNO, inikah atas nama ekonomi???jangan bincang panjang…anak dibuaian menangis kelaparan, beruk @ babi dihutan disusukan…

 5. Bob berkata:

  Kepada Saudara Adi Syahid, disamping kita menentang yahudi antarabangsa, kita juga harus menentang dan menghapuskan yahudi yahudi yang berada di sekeliling kita.. walaupun mereka tidak berketurunan Yahudi, tapi perangai mereka dan gerakan mereka ini sama seperti yahudi antarabangsa.hapuskan Nazru, Eruan, zul, Zuaril akimi, dan yang lain-lain kerana mereka ini boneka yahudi di kampus…

  ———————-
  P/S SM Editor: Plz mind ur word. Sekian…

 6. tok bilal berkata:

  time kasih dgn hebahan..
  aku x tau..
  aku dah hampir masuk company ni dlu..
  nsib baik x jadi masuk..
  kalo x, jadi penyumbang kpd yahudi laa aku..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s