Terima kasih Harakahdaily, media alternatif kerana prihatin!

Posted: Oktober 24, 2008 in Berita Kampus
Tag:, , , , , , ,

MINDEN HEIGHT | Pengerusi ProM, Sdr. Adi Syahid Mohd Ali mengucapkan ribuan terima kasih kepada beberapa pihak media alternatif kerana terus menyokong weblog-weblog ProMahasiswa di semua IPT seluru Malaysia; di sini.

Terima kasih pihak Harakahdaily kerana telah melaporkan berita Forum Debat Siswa RTM1 beberapa hari lalu. klik Kami berharap media-media lain baik alternatif atau perdana terus memberi liputan langsung tentang kami (mahasiswa) demi mengembalikan semula autonomi, kebebasan dan demokrasi kampus…serta fungsi gerakan mahasiswa yang lebih genuine,” ucap Sdr. Adi Syahid.

Sila klik di bawah:

Beliau juga merakamkan ucapan terima kasih kepada media alternatif Tranungkite, Mahasiswakini, Kampusnegara kerana masing-masing memainkan peranan penting dalam menyampaikan berita dan isu-isu yang melibatkan perjuangan rakyat dan mahasiswa.

Beliau juga merakamkan ucapan terima kasih kepada wartawan SM dan semua wartawan media-media alternatif kerana terus bersabar memperjuangkan keadilan media massa sebagaimana yang dijamin oleh HAM dan Perlembagaan.

Kenyataan ini dibuat di Bilik Operasi SM, di sini selepas Solat Jumaat tadi. -END

Advertisements
Komen-komen
  1. husna berkata:

    SALAM..Alhamdulillah Allah masih memberi peluang kepada kita untuk bernafas dan berjuang..Ayuh proM..BUAT SATU ANJAKAN PARADIGMA..kepada universiti..Untuk melahirkan Mahasiswa yang berkualiti..Yang berilmu dan bertakwa..Masa depan Islam milik siapa?Milik Mahasiswa universiti yang akan membentuk pembaharuan,improvement ke arah kegemilangan islam..usahalah untuk menjadi CENDIAKAWAN MUSLIM..kita ummat islam,perlu bertakwa dalam merealisasikan kehidupan agar diredhai Allah..bukan hanya dalam perlembagaan,dasar2,undang2..tetapi melaksanakan,menjiwai,dan berkesan..SEMOGA KITA SUKSES!

  2. husna berkata:

    Nasihat untuk semua terutama diri sendiri,mungkin benar kita ada banyak kekurangan..kita ada matlamat tetapi tak mampu merealisasikannya dengan jaya..namun kita jangan asyik menuding jari dan saling memfitnah kerana kita masih sesama islam..yang penting,kita diberi peluang untuk berjuang,bersuara,melaksanakan perubahan..saya ada membaca blog che mat..em memang benar kalau dahulu kita tidak mantap,tapi tak semestinya kita sentiasa kekal..saya mengagumi ciri-ciri kepimpinannya,tetapi tidak semua bersemangat dan layak sepertinya,jadi,bagaimana kami ingin menyokong aspirasi universiti jika tiada keyakinan yang mantap kepada kami..kami menyokong isu2 aspirasi universiti yang membawa faedah kepada mahasiswa itu sendiri tetapi saya kesal dimana letaknya mahasiswa yang bertakwa kepada penciptanya..mata saya melihat,hati saya menyesali,fikiran saya meneliti dan mengkaji ragam dan kelemahan aspirasi itu sendiri,MAKA SAYA AKAN MEMILIH proM sebagai pembaharuan dan penghijrahan..InsyaALLAH,amin.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s