‘5K leaflets’ dwi-bahasa dilancar, maklum SPF

Posted: Oktober 15, 2008 in Berita Kampus
Tag:, , , , , , ,

MINDEN HEIGHT | Salah seorang jurucakap pertubuhan Student Progressive Front (SPF), Sdr. Yap Heng Lung memaklumkan bahawa pertubuhannya telah menyebarkan ‘5K leaflets’ (5,000 keping risalah) dwi-bahasa untuk menerapkan pendidikan demokrasi, pilihanraya kampus dan hak asasi mahasiswa ketika menghadiri mesyuarat tertutup di pejabat operasi Suara Mahasiswa kira-kira jam 3.30 petang di sini.

Kita (SPF) telah mengedarkan 5K leaflet sejak minggu lepas. Kami percaya mahasiswa akan sedar apabila dididik,” jelas Sdr. Yap Heng Lung.

Beliau yang juga Setiausaha Politik dalam Malaysia Youth and Student Democratic Movement (DEMA) mempersoalkan mengapa Universiti mengadakan Pilihanraya kampus, melainkan Universiti mahu mahasiswa dididik tentang hak-hak asasi mereka serta sistem demokrasi sendiri; bukan sekadar mengundi satu-satu calon semata-mata.

SPF turut merakamkan ucapan terima kasih kepada beberapa pertubuhan Universiti dan ProM sendiri kerana telah membantu dalam pelbagai aspek sebelum ini.

Risalah dwi-bahasa tersebut adalah dalam bahasa Melayu dan bahasa Cina. Kedua-dua risalah ini menjelaskan tentang tanggungjawab mahasiswa dalam mengundi dan melakukan perubahan. -END

Versi Bahasa Melayu

Versi Bahasa Cina

Advertisements
Komen-komen
  1. apek berkata:

    haiya…..cilamat pagi maaa…wa bukan cakap apa la…lu olang memang talak di senang…idup pun susah mati lagi susah”dialog dalam p ramlee”…paling banyak buat masalah dalam kampus….lu ingat kita olang takut sama lu ….mali la kita berdeat cala ilmiah…

    jangan cuba nk cabar keikhlasan kita olang…..senyap bukan maknanya diam…bising bukan maknanya hebat….mali kita tunggu bila buku bertemu ruas….

  2. hidup aspirasi…..hidup melayu…kita telanjangkan cina…hey cina bodoh..merempat kat negara orang!

    ————-
    P/S SM: Saya harap Cybertrooper di atas ini lebih rasional dan tidak melaga-lagakan mana-mana pihak secara tidak sihat atau berusaha untuk mensabotaj pihak Aspirasi sendiri (jika itu niat hakiki Sdr.). Saya tidak teragak-agak untuk blacklist iD Sdr. jika hal ini berulang. Post ini dipaparkan juga untuk diambil pengajaran oleh pelawat yang lain. Harap maklum. MEJA EDITOR

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s