ProM ulangi tekad junjung Apex demi perubahan

Posted: Oktober 9, 2008 in Berita Kampus
Tag:, , ,

USM INDUK | ProM melalui Pengerusinya, Sdr. Adi Syahid Mohd Ali sekali lagi mengulangi tekad untuk bersama-sama Universiti menjunjung Apex demi perubahan di dalam Majlis Permuafakatan Antara Pertubuhan-Pertubuhan Mahasiswa Universiti di sini.

Buat masa ini, kita mahu perubahan dalam MPP (Majlis Perwakilan Pelajar) harus diisi oleh pemimpin yang bersedia lantang memperjuangkan hak-hak mahasiswa, bukan kepentingan proksi sempit tertentu seperti sebelum ini,” tegas Sdr. Adi Syahid

Beliau juga menegaskan bahawa perubahan yang bakal dibuat ini mesti mengutamakan cita-cita Apex sebagaimana yang cuba direalisasikan oleh pentadbiran Universiti.

Motto kita (ProM) jelas menunjukkan siapa kita. Motto kita adalah Bersama Universiti Menjunjung Perubahan,” Jelas Sdr. Adi.

Beliau yang juga Mahasiswa Tahun 2 Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan turut melahirkan rasa kecewa dengan pihak-pihak tertentu yang memfitnah ProM USM sebagai agen anti-asbablishment.

Majlis Permuafakatan tersebut yang dihadiri lebih sembilan persatuan mahasiswa pelbagai bangsa tersebut secara asasnya telah pun bersetuju dengan halatuju dan pendekatan ProM.

Memorandum Persefafahaman (MoU) sedang dikemaskini dan akan ditandatangan bersama dalam masa terdekat –END

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s