ProM disaran anjur Rumah Terbuka Syawal ini

Posted: Oktober 5, 2008 in Berita Kampus
Tag:, , , , , ,

MINDEN | Pengerusi ProM, Sdr. Adi Syahid Mohd Ali mencadangkan ProM mengadakan Hari Terbuka Mahasiswa sempena ‘Aidilfitri 2008 di USM dalam bulan Syawal ini.

Rumah terbuka sekarang ini sudah menjadi budaya masyarakat Malaysia tidak kira etnik Melayu, Cina, India, Sabahan, Sarawakian serta rumpun etnik yang lain . Jadi, apalah salah kiranya di USM pun kita (ProM) mengadakan keraian tersebut,” jelas Sdr. Adi Syahid.

Beliau yang juga Pengerusi GBMU turut mencadangkan PMIUSM menjadi main ad-hoc dalam merealisasikan cita-cita murni ini.

Beliau juga sekali lagi mengulangi cita-cita pertubuhannya iaitu menjadikan ProM USM sebagai pentas yang menghimpunkan mahasiswa USM dari pelbagai pihak merentasi warna kulit, kepercayaan, adat resam, idealogi, kenegerian serta pertubuhan kemahasiswaan demi mengembalikan fungsi dan peranan mahasiswa dalam mainstream kampus dan nasional.

Kenyataan pemimpin Mahasiswa ini diakhiri dengan ucapan selamat kembali ke kampus, selamat menempuhi Pilihanraya Kampus dan selamat menempuhi peperiksaan akhir semester. -END

Advertisements
Komen-komen
  1. reform anak muda berkata:

    setuju.. boleh memperkenalkan figure2 ProM yang lain.. pastu pulak, ada x pihak ProM mengadakan sebarang kajian sejauh mana mahasiswa/i USM menerima kehadiran ProM ini sebagai medium untuk mereka.. kita tidak mahu, ProM ini SS (syok sendiri) semata-mata.. adakah mahasiswa/i USM “peduli” dengan kehadiran ProM ini.. sekian wassalam.. slamat hari raya..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s