Aspirasi, Che Mat usaha Muzakarah

Posted: September 21, 2008 in Berita Kampus
Tag:, ,

Sekre.MPP USMYDP MPP @ Ketua Aspirasi, Sdr. Che Mat sedang berusaha melakukan muzakarah dengan beberapa pihak untuk memastikan Pilihanraya Kampus kali ini tiada berlaku pertandingan antara fegure-fegure pemimpin mahasiswa Melayu-Islam.

Negotiation antara Che Mat dan beberapa pihak tertentu tersebut telah berlangsung lebih 3 minggu yang lalu.

Che Mat juga sedang negotiation dengan salah seorang MPP ProM buat masa ini untuk memastikan tiada berlaku pertandingan di beberapa Sekolah yang dilihat Aspirasi agak tidak popular lagi.

MPP ProM yang enggan namanya diketahui umum tersebut secara peribadi telah pun menyampaikan hasrat Aspirasi kepada kepemimpinan Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Sains Malaysia (PMIUSM).

Yang DiPertua PMIUSM, Sdr. Muhammad Asyraf Mohd Saleh ketika dihubungi mengakui bahawa hasrat muzakarah tersebut memang berlaku.

“Setakat ini, kita (Majlis Tertinggi PMIUSM) masih belum membuat apa-apa keputusan berhubung muzakarah PMIUSM-ASPIRASI. Kita kenal dan tahu mengapa isu ini (kepentingan Melayu) mulai dibincangkan dalam PRK kali ini,” Ulas Sdr. Asyraf.

YDP PMIUSM juga enggan mengulas lanjut apabila ditanya adakah isu Muzakarah PMIUSM-Aspirasi ini berpunca oleh pengaruh politik luar – Muzakarah UMNO-PAS.

Pihak kami sedang mencari siapa lagi yang sedang didekati oleh Aspirasi USM demi memastikan status quo politik perkauman dan proksi BHEP mereka terus dipelihara dalam MPP pilihanraya akan datang -END

Advertisements
Komen-komen
  1. me de O'mata berkata:

    dah mcm umno-pas ni..tp apa salah nya kan. mahasiswa perlu bersatu terutamanya dalam menegakkan syiar Islam agar terus gemilang & terbilang..

    teruskan usaha anda..

  2. promusm berkata:

    Bersatu mestilah atas dasar Islam dan Keadilan, bukan politik perkauman sebenarnya!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s